Porträttfotografering i Motala

Välkommen till en riktig fotograf

Med hunden

Barnporträtt

Syskonbilder

Generationsbilder

Barnfoto

Karaktärsporträtt

Gravid

Stämmning och känsla

Min första riktiga fotografering

En porträtt/modellserie

kan se ut på många olika sätt och är en kombination av ett antal olika porträtt/modellbilder med  olika uttryck och poser i hel, halv och närbild samt även detaljbilder på tex smycken, tatueringar eller andra attribut som kan göra porträttserien mer intressant och när bilderna är samlade i ett album . 

En porträtt/modellserie kan se lite olika ut beroende på vem den är ämnad åt, en barn och familjefotografering kan ha ett upplägg med bus, lek och värme medan ett porträtt till sin pojk/flickvän kan ha en helt annan karaktär eller om bilderna ska användas inom företag eller andra verksamheter så ska det kanske vara en formellare karaktär på bilderna.

Kort sagt alla fotograferingar är unika och alla porträttserier har sina egna förutsättningar beroende på vem/vilka som är modeller.

Passa gärna på att ta några bilder tillsammans med familj, syskon eller med någon annan som betyder mycket för dig om möjligt. Vill du byta kläder vid något tillfälle så går det naturligtvis bra, Valet av kläder är en del av personligheten så välj kläder som du trivs i och tycker om,  Möjligheterna i en fotosession är till stor del beroende av vad du vill ha ut av fotograferingen och vilken bildkaraktär som vi vill få fram. Bilden är ett slutresultat av komposition, agerande, ljussättning bakgrund mm. Jag har lång erfarenhet av olika sorters bildskapande.

Även om ni inte har någon som helst ide om hur bilderna ska vara så kommer vi att få ett bra resultat. Har du några egna idéer på bildkaraktären som du vill göra så kan vi höja nivån på de färdiga bilderna, så de säger lite mer och kanske blir lite mer personliga vilket alltid är kul. Efter fotograferingen så sätter vi oss tillsammans och väljer ut de bästa bilderna från fotograferingen som ni efter några dagar kan hämta ut i det färdiga albumet

Hör gärna av dig så berättar jag mer


Vi förverkligar bra bild-idéer!

Ett porträtt av någon man tycker om!

Ett bra porträtt av dem som står en närmast kan vara värt hur mycket som helst

Porträtt (källa wikipedia)

Porträtt (franska portrait, latin protrahere "dra fram") eller konterfej (franska contrefait "eftergjort", "avbildat") är en avbildning av en bestämd människa genom att återge dennas individuella drag, där framför allt ansiktsdragen skall vara framträdande, i motsats till helfigur, där hela kroppen avbildas.

Ett porträtt är bild som visar en persons individuella karaktärsdrag och ansiktsuttryck. Vid det individuella porträttet kännetecknas personen genom angivande av namn, ämbetstecken, attribut, symboler eller familjevapen. I naturlika porträtt är den avbildade väl igenkännbar. Innan fotografins tillkomst användes poträttmålerin för att avbilda och föreviga en person, dess utseende och yttre. Välbeställda uppdragsgivare hade den bestämda avsikten att bli klart och tydligt igenkända i sina porträtt, möjligen något förskönade. Målare har därför utvecklat en avsevärd skicklighet i att kunna återge sina modeller så naturtrogna som möjligt. I det moderna måleriet har dessa behov luckrats upp, i och med att vem som helst som äger en kamera kan ta en bild på sig själv eller någon som den vill föreviga. Inom det moderna måleriet behöver avbildningen bara en viss likhet för att kunna kännas igen, och den behöver inte stämma överens med den avbildades yttre utseende. Porträttets huvudsakliga funktion är att avbilda en eller flera personer, samt representera den icke närvarande, att erinra om denne och att ära denne. Därför intar denna genre den viktigaste rollen i bildkonsten näst efter det religiösa måleriet. Beroende på hur många personer som avbildas, talar man om enkelporträtt,dubbelporträtt och grupporträtt.

Studio Liverpool & Dacke

Fotografering och filmproduktion är vår huvudsakliga produkt. Vi hjälper både privatpersoner och företag med små som stora uppdrag.  Exempelvis produkt- och personalfotografering eller bröllops-, porträtt-, barnfotografering. 

Kontakta oss / Information

Adress: Poppelgatan 4. 591 35 Motala

Telefon: 073-504 77 17

E-post: info@sldfoto.se

Öppettider

Onsdag - fredag kl 10.00 - 18.00
Lördag - tisdag bokade tider 

Tider kan bokas för fotograferingar, utlämning av beställda varor, möten och visningar.

© Studio Liverpool & Dacke 2015